UgriFüles Törpenyúl Tenyészet

 Gyerekek és a nyuszik


Minden szülő a legjobban a saját gyerekét ismeri, viszont mielőtt nyuszi kerül a házhoz érdemes elvinni állatok közé (ha nincs otthon), hisz meg kell figyelni, hogy viselkedik velük. (óvatosan közelít, durva az állatokkal stb.)


Sajnos sok esetben be kell látni, hogy gyermekünk nem állatkompatibilis.

Ha feszült az állat közelében, próbálja megütni, elszalad mert fél tőle, hangosan kiabál, ezek mind jelek amikből nekünk olvasni kell.


Viszont, ha óvatosan simogatja, érdeklődik felé, halkan beszél hozzá ez nagyon jó jel!
FONTOS!

A nyuszik nagyon érzékeny élőlények, nem bírják ha kiabálnak, és folyamatosan hangoskodnak mellette!

Tehát, ha gyermekünk nem érti meg, hogy csöndben kell lenni a nyuszi körül, nem dobáljuk a ketrecét, és nem ütögetjük sajnos nem szabad nyuszit haza vinni magunkkal.


Kisgyermek például nem fog foglalkozni, gondoskodni egy törpenyúlról,így meg kell érteni,hogy a nyuszit nekünk kell gondozni, hiába a "gyerek kapta".

Az, hogy hány évesen ajánlott nyuszit vinni gyermek mellé, szintén nem  a nyuszitól függ, hanem a gyermek érettségétől. Van aki már 1-3 éves korban megérti, hogy nem bántjuk a nyuszit, van aki csak 10 évesen érik meg egy kisállatra, tehát ezt is a szülő dolga eldönteni, érdemes e nyuszit venni gyermekének.


A nyuszik is hozzászoknak egy családhoz, és nagyon bágyadtak, rossz kedvűek, ha hirtelen elkerülnek a biztos közegből, ezért is kell nagyon megfontolni, hogy kell e nekünk nyuszi, mert a folytonos költöztetés, új helyre kerülés sok esetben nagyon megviseli őket, csak akkor vegyünk magunkhoz egy kisállatot, ha biztosak vagyunk abban, hogy Ő a tökéletes családtag.