UgriFüles Törpenyúl Tenyészet

Vásárlási információk

Mikor eldöntötted, hogy UgriFüles gazdi szeretnél lenni, az első lépés, hogy átnézed a fajtaleírásokat, hogy mire fel veszed velem a kapcsolatot megfogalmazódjon benned, melyik fajta az ami elnyerte a tetszésed.
Ha nem sikerül leírás alapján dönteni írj, segítek dűlőre jutni! :)
18 év alattiak nem jegyezhetnek elő és nem foglalhatnak nyuszit! Kérem ebben ez esetben a szülők közreműködését! Amit a kisnyuszikról tudni kell:

 • A tőlem származó kölyököket 8 hetesen lehet legkorábban új otthonába vinni!
 • Minden kölyök mellé jár 500gr addig fogyasztott táp, kis csomag addig fogyasztott széna, tartási leírás, egyedi származási lap. (Csak nagyszülőkig vezetve hobbinyuszinak)
 • Külső-belső élősködőktől mentesek, szobatisztaságra előneveltek!
 • Az előjegyzett státuszú kölyöknél a Tenyésztő bármikor úgy dönthet marad a tenyészetben!
 • Tenyészetem számlaképes.

 Amit az előjegyzésről tudni kell elsősorban: 

 

Váró lista rendszer működik a tenyészetben.

Hogy mit is jelent ez?

 • Először is aki előjegyez nyuszit felkerül az Váró listára. Ezen listán több ember szerepel, érkezési sorrendben írom őket. 
 • Amint születik alom, értesítek minden feliratkozót. Ezután aki 3 napon belül nem válaszol a mailre törlöm a listáról. Ha utólag jelez, ki csúszik a 3 napos időből a lista utolsó helyére tudom vissza írni. (Van aki hónapokat vár nyuszira, ez így korrekt szerintem mindenkivel szemben, ezért is figyelje mindenki a mail fiókját 2-3 naponta)
 • A válaszólokat előjegyzési sorrendbe teszem, és kikerül annyi név az oldalra, ahány kölyök született az alomban. ( a többiek ismét várakozó státuszba maradnak)
 • Amint kikerülnek a nemek a kisnyuszik képei mellé mindenki választ képről, de szoktam videót is készíteni. (személyes választásra nincs sajnos lehetőség, mert mire egy 5 fős alomnál minden előjegyzővel sorrendben egyeztetek, hogy jön a tenyészetbe, már elvihető korúak lesznek.)
 • Ha valaki visszalép mert vár tovább vagy időközben nem lesz aktuális az előjegyzés akkor a várakozó státuszban lévők kerülnek előre sorrendben szintén.
 • FONTOS! Rengetegen próbálkoztak (számomra undorító módon, hisz érzékeny élőlényekről beszélünk nem licit tárgyról..), hogy ráfizetnek, előbb elviszik csak, hogy az övék legyen a kiszemelt kölyök! NEM a válaszom! Csak az érdekel, hogy jó helyre kerüljenek a tőlem származó picik, ilyen embereknek nem adok el kölyköt a továbbiakban!
  Az előjegyzett és foglalt státuszú kölyök NEM ELÉRHETŐ! 
 • Ha vissza mondás történik akkor pedig ahogy előbb írtam, a várakozó státuszú leendő Gazdiké az elsőbbség!

 Előjegyzés menete:

 

Előjegyzéshez mailt kell küldened, az előjegyzés küldésére kattintva információkat találsz, hogy mit is kell egy ilyen mailben írni.

FONTOS tudni, hogy az előjegyzés nem jár vásárlási kötelezettséggel és anyagi vonzattal, de ha már nem aktuális, TÖRÖLTETNI KELL!

Ha születik alom, értesítek minden előjegyzőt, viszont ha nem kapok választ a mailre 3 napon belül, törlöm az előjegyzést!

A feliratkozás érkezési sorrendben történik, a tenyésztő társak pedig minden esetben elsőbbséget élveznek választásnál!

 Foglalás menete:

 

A foglalás akkor jön szóba, ha már kiválasztottad leendő kedvenced!

Előjegyzést követően (ha az alom elmúlt 3 hetes) 3 munkanap áll rendelkezésre a foglaló kifizetésére. (banki utalásnál)

Ezt megteheted személyesen (előre egyeztetett időpontban), vagy banki utalással.

Ha 3 munkanapon belül nem érkezik meg a foglaló, a nyuszi újra szabaddá válik!

A foglalást később másik nyuszira nem áll módomban áttenni, kivéve újabb foglaló befizetésével, de ebben az esetben az előző összeg elvész.

Ha egy nyuszi státusza bármi módon szabaddá válik (pl visszamondás), azé lesz aki előbb foglalózza/elviszi.

Foglaló ellenében is az elviteli dátumot követően max. 2  hétig tudom tartani a kölyköt!

Nyuszik szállítását nem vállalom!

 

Minden kisnyuszit legkorábban 8 hetesen lehet új otthonukba vinni!

Ekkorra már egészségük megőrzése érdekében kokcidiózis elleni, valamint probiotikum és vitamin ellátásban részesülnek, féreghajtottak.

Minden kölyökhöz jár egyedi származási lap, mely igazolja nyuszink fajtatisztaságát, ill. tartási leírás és 500gr addig fogyasztott táp!

Elvitelkor két példányos szerződést írunk, amit csak 18éven felüli személy tölthet ki! 


Az elvitelt követően 5 napig vállalok egészségügyi "garanciát" a kisnyuszikra! Ha ezen időn belül e.ü.-i probléma merül fel, köteles a Gazdi értesíteni engem!

Ha orvosi igazolás támasztja alá a Gazdi mulasztását, (pl. rossz takarmányozás, tartás, végtag törés stb.) az e.ü.-i garancia érvényét veszti!

Viszont ha tőlem származó probléma merül fel, ami halálos kimenetelű és elviteltől számítva 5 napon belül van, a vételár visszafizetésre kerül! A boncoltatás költsége a Gazdit terheli!

 Visszahozatal:

 

Ha egyéb problémák miatt nem tudod tovább tartani tőlem vásárolt nyuszidat, írj nekem.

Ha van helyem, vissza lehet hozni (ketrecestül), ha nincs, segítek új Gazdit keresni! (kiteszem a tenyészet oldalra)

Visszahozatalnál a nyuszi és a ketrec vételárát nem áll módomban megtéríteni!

 Árak:

Mini kosorrú és törpe kosorrú nyuszik (minden szőrtípusban): 20.000Ft 

Színes törpe és törpe szatén nyuszik: 15.000Ft

Óriás kosorrú nyuszik: 8.000Ft

+ adsávételi szerződés